Karikatyr

Posted on 08 Maj 2013

Det är alltid kul med nya utmaningar så när en kollega frågade om jag kunde göra en karikatyr av en av spelarna i laget han tränar till deras säsongsavslutning så var det inte så mycket att fundera över. Sen att det är innebandy gör ju det hela ännu roligare när man själv har lirat i ett antal år och är intresserad av sporten och försöker se så mycket matcher som möjligt från Superligan.

Däremot har jag inte gjort så många karikatyrer riktigt seriöst även om det har blivit mycket tecknade gubbar av alla de olika slag i alla mina skol- och jobbhäften :) Så för att samla inspiration så blev det att inspireras av en legend i sammanhanget, Hans JAX! Hur många lördagsfrukostar har man inte fått sig ett gott skratt när man läser sportsidorna i FK. Varje lördag på sportsidorna har de en stor illustration av JAX på någon aktuell sporthändelse och de är så härliga, han är så duktig på att fånga personernas drag och personlighet och så väver han alltid in små humoristiska detaljer som gör det hela ännu bättre. Gå gärna in på http://hansjax.com och kika så vet ni vad jag menar :)

Bilden nu då? Hur gjorde jag den. Den här gången så började jag med att skissa på A3 papper med blyerts och när jag var någorlunda nöjd fyllde jag i konturerna med tusch. Själva målandet gjorde jag den här gången i datorn, fotade först med mobilen eftersom scannern har lagt av och sen la jag tuschbilden i översta lagret i photoshop och målade därefter med ett wacom-ritbord. Riktigt kul att komma igång med det också, länge sen jag använde ritbordet nu men ska absolut göra det lite oftare igen.

Här kommer lite bilder över processen:

Bild på en karikatyrskiss

Steg 1 – första skissen, blyerts och lite tusch

Bild på en karikatyrskiss

Steg 2 – finjustera skissen och målade konturerna i tusch

Bild på en karikatyr

Steg 3 – målade bilden i Photoshop med ett Wacom ritbord.

Be the first to leave a comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>